Det är ju ingen dans på rosor direkt

Ibland när jag skriver om min viktminskning kan jag själv höra hur otroligt lätt det har varit att gå ner nu 16 kg, så är ju inte riktigt fallet. Nog för att jag tycker att det har gått relativt smidigt när jag väl bestämde mig för ca 3 - 4 månader sen, på vågen alltså. Men sen är det ju det där om att kroppen ska hänga med och inte må dåligt, för mig har hälsan pendlat mycket upp och ner. Jag har väldigt stora problem med oregelbunden mens och har det väldigt ofta vilket i sin tur leder till att jag har dåliga järnvärden som jag fått järntabletter för. Dåligt järnvärde gör att syreupptagningsförmågan sjunker och hjärtat får pumpa hårdare och jag blir trött väldigt ofta. Ja och nu tänker ni men varför slutar du inte nu då? Jo därför att jag har en målvikt på 60 kg dit jag verkligen vill nå. Jag har varit lite överviktig i hela mitt liv och nu vill jag verkligen satsa, jag vill kunna gå på stranden i sommar utan att behöva dra in magen och skämmas över att jag finns där på stranden.

En läkare på Veronicas jobb hade sagt, efter att veronica berättat om mig, att det inte alls är bra att mensen strular så mycket för tillslut kan den försvinna och de då blir stora problem att få barn. Och det vill jag inte, verkligen inte men av någon konstig anledning har jag alltid sagt att jag nog inte kommer kunna få barn så det skulle ju inte förvåna mig. Men men, dem problemen tar vi efter examen ;)

Men som sagt, det är inte alltid så lätt minsann :)

Viktkurva

Idag var det dags för den berömda vägdagen igen, och trots lite slarv så visade vågen -1 kg. Tänkte lägge ut en bild på min viktkurva från VV:s hemsida.Jag känner mig lite bättre idag så hoppas att det är på väg mot rätt håll!

Ha en fin torsdag allihopa!

Sick

Nu har jag varit sjuk sen i måndags med hög feber och halsont så idag var jag hos doktorn. Hade en sänka på 91 (under 8 är normalt) och svullna körtlar och halsfluss så fick penicillin som ska tas i 10 dagar. Vikten får bli som den blir den här veckan, man måste trots allt prioritera sin hälsa först. Blir hemma veckan ut så jag kan återvända till förskolan på måndag frisk och kry.


God morning sir

Jag som är en morgontrött person som nästan alltid hatar att gå ur sängen på morgonen, när klockan ringer sover jag ju som bäst ;) Meeeen, på mina vägningsdagar så ser det lite annorlunda ut. Jag skuttar ur sängen för att snabbt springa in och ställa mig på vågen och precis så såg det ut imorse. Trots påsken så gick jag ner -0,6 kg den här veckan och det var långt över förväntan må jag säga men jag klagar inte.

Nu ska jag alldeles strax bege mig mot skolan, näst sista skoldagen innan sommaren därför att nästa vecka blir det praktik och det ska pågå i sex veckor framåt. Jag ska vara på två olika förskolor här i Södertälje. Jag pluggar nämligen på lärarprogrammet till förskollärare och grundskolelärare upp till femman. Åh vill så gärna vara klar snart men har 1,5 år kvar efter sommaren.

Efter skolan ska jag möta min kusin som jag är kontaktperson till, vi ska gå på bio och de piraterna i 3D, hoppas den är bra :) Hon lär nog tycka det iallafall!

Ha en bra dag allihopa =)

Tjockiiiiiiis i Italien :D

Påskis

Påskfirandet är snart över, påskafton firades hemma hos mamma, påskdagen hos Kicki, Ola och Miccan och idag så blir det firande hos pappa. Mycket firande och mycket mat... Jag har ätit påskmat och jag har fikat och ätit naturgodis, jag har också stundtals haft ångest över detta men då har jag tänkt såhär: En vanlig påsk skulle innebära massor med mat, massor av påskägg överfyllda med godis, massor med fika och massor med läsk. Jag har inte ätit något vanligt godis alls, ingen läsk och mycket mindre mat och en massa ägg fulla med frukt :D

Jag tillåter mig själv att gå upp några hekto den här veckan men vågen imorse visade ändå inte de, wiho :D
Pappa ringde precis och sa att det skulle bli tacos ikväll och det lät ju inte helt fel i mina öron.

Nej nu ska vi snart åka iväg och simma, bye bye och fortsatt glad påsk :)

Trotttjej.se