Ett kalas i Himlen

Den här dagen, fast för 9 år sedan föddes en liten bebis på södertälje sjukhus. Den lilla bebisen hade tre systrar som väntade på henne när hon kom till jorden, även en underbar mamma och pappa skulle hon få. Flickans liv på Jorden skulle inte bli så lätt som alla förväntade sig. Flickan blev drastiskt sjuk och blev tvungen att åka till ett annat sjukhus för att kolla vad som var felet, föräldrarna var så klart med. Ett hjärtfel, ja de var det som var felet på den nya varelsen. I ett nöddop blev flickan döpt till Maja Linnéa Wallén. Det krävdes en operation, och de kan man tydligen inte göra var som helst utan hos specialister i Lund på Lunds universitets sjukhus. Maja flögs ner innan direkt med en helikopter. Mamman och Pappan som var helt omskakade åkte hem till sina barn och packade åt en hel drös och tog sedan tåget ner till lund. Det hade blivit fel i beställningen av biljetter så resan tog ca 11 timmar, familjen kom inte fram förs klockan 12 på natten, då hade redan flickan opererats. Allt hade gått som de skulle. 
            Personalen på sjukhuset var extremt gulliga och duktiga på sin uppgift, de visade familjen var de skulle bo, på ett anhörighetshotell precis bredvid sjukhuset. Hotellet skulle bli deras "hem" i ett antal veckor framöver. Flickans hälsa gick  upp och ner, vissa dagar mådde hon bra andra sämre. Dem två äldsta systrarna var tvugna att gå i skolan så de fick bo hos deras mormor på vardagarna och sedan åkte dem ner till familjen på helgerna. Så pågick de i 6 veckors tid. Maja återhämtade sig så bra och efter 6 veckor på sjukhus i lund så var det dags att flytta närmare hemstaden, hon skulle få komma till ett sjukhus här i närheten eftersom läget var stabilt, faran var över....trodde alla, men det visade sig inte stämma.
            Hemma i södertälje befann sig Veronica och Angelica, dem två äldsta systrarna, förväntansfulla över att familjen skulle komma hem nu, med deras nya lilla charmtroll. Men det där samtalet som absolut inte får komma kom. Det var pappan i familjen som pratade. Den lilla flickans hjärta hade kämpat färdigt nu, nu orkade de inte mer, vila i frid de var de hon ville. Familjen hade fått låna en ängel som snart skulle återvända. 
Familjen återvände hem till södertälje utan en familjemedlem, som stöd för varandra fanns dem för varandra. Tiden efter detta har fått med sig konsekvenser för familjen, skillsmässa, depressioner, panikångest är några exempel.  Men familjen är så stark tillsammans, och älskar varandra mer än något annat. 
    Det är kalas i himlen idag för ängeln fyller 9 änglaår.<3




Du föddes och blev älskad ,
Du blev sjuk och ditt hjärta fick kämpa
Du var stark och stod ut, men plötsligt
tog allting slut,
Vi hade fått låna en ängel som snart
skulle vända om, men jag lovar vi
kommer ses någon gång<3



Ängeln har en plats på jorden oxå
 s


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback